Allting coolt under solen

Skratta bort fettet!

Om du är noga med din diet och äter jordgubbar istället för godis för att gå ner i vikt så kanske du borde skratta lite mer. Om du skrattar hundra gånger på en dag så är det samma sak som att ha tränat en kvart samma dag. Det är särskilt genom att sänka våra kortisolnivåer som vi kan få bukt med magfettet. Och detta är vad som händer när vi skrattar.

Om du har okej vikt men känner att det där fettet runt magen är svårt att få ordning på ska du kanske börja med skrattyoga eller åtminstone få dig själv att skratta några gånger per dag. Det kan göra skillnad!

Skratt är också en form av medicin

Det är bra för kroppens hälsa att skratta. Inte bara för att du bränner kalorier och fett. När du skrattar så minskar antalet stresshormoner i din kropp. Du får samtidigt en ökning av så kallade betaendorfiner som kan motverka känslor av depression. Du får också mer av tillväxthormonet som skyddar mot sjukdomar.

När du skrattar kommer din kropp att skapa fler globuliner och T-celler. Detta är något som gör ditt immunförsvar starkare. Då slipper du bli sjuk och så kan du fortsätta träna och hålla vikten!