Allting coolt under solen

Var placerar du din tandborste?

Har du funderat lite på var din tandborste borde förvaras? Det har tandläkare gjort och rekommendationen är att hålla tandborsten minst två meter från toaletten för att den inte ska utsättas för bakterier som kan stänka då du spolar. Kanske var det från denna rekommendation som man under coronakrisen 2020-2021 bestämde sig för att folk skulle hålla två meters avstånd…

Nu kan det förstås vara så att det spills bakterier över ett handfat. Om du lägger din tandborste direkt på handfatet så kan det ju också innebära att du för in bakterier i munnen när du borstar tänderna.

Hittar du din tandborste?

Om du har din tanborste på en uppenbar plats så hittar du den. Det kan mycket väl vara i köket. Det finns de som bara borstar tänderna i köket. Kanske för att de vill att tandborsten ska vara så långt från toaletten som bara möjligt!

Se till att du har en bestämd plats för din tandborste så att du alltid hittar den då du vill ta hand om dina tänder! Kanske också nära tandtråd så att du använder den då du har ätit jordgubbar med frön på utsidan.